Ambrero blog

Software op maat: vijf misverstanden

Steeds meer bedrijven kiezen voor software op maat in plaats van een standaardpakket. Toch merken wij dat nog veel ondernemers onjuist geïnformeerd zijn over software op maat. Daarom zetten wij een aantal feiten voor u op een rij.

Gerelateerde blogs

Misverstand 1: Software op maat is duurder

Realiteit: in vergelijking met een standaardpakket is software op maat kosteneffectief.

Softwarepakketten kosten geld, of het nou software van Microsoft, SAP, of Atos betreft. Bij de meeste standaardpakketten betaalt u in de vorm van computerlicenties of per gebruiker. Het gebruik van software op maat is ongelimiteerd. Bovendien bespaart u met maatwerksoftware de kosten van het samenstellen en uitbreiden van een standaardpakket.

Misverstand 2: Ontwikkeling van software op maat kost veel tijd

Realiteit: software op maat kan u juist erg veel tijd besparen

Aangezien software wordt gemodelleerd naar uw workflow, hoeft u geen tijd te verspillen aan het aanpassen van uw werkprocessen. Met het juiste team kunt u in zeer beperkte tijd software laten ontwikkelen. Ambrero ontwikkelt de meeste software op maat binnen een half jaar of korter!

Misverstand 3: Software op maat bevat meer fouten dan een standaardpakket

Realiteit: de software op maat wordt specifiek getest voor uw organisatie

Helaas bevat elke applicatie bugs. Software op maat wordt getest aan de hand van de werkwijze die u gewend bent. Dat maakt het testproces veel specifieker dan bij standaardsoftware dat alleen algemeen getest wordt. De meeste fouten in software op maat komen aan het licht na de ontwikkeling van de eerste versie. Omdat het ontwikkeltraject van de software op maat dan nog in volle gang is, zijn deze bugs snel verholpen. Bovendien kunnen verbeterpunten door de korte lijnen tussen ontwikkelaar en klant razendsnel worden doorgevoerd.

Misverstand 4: Support bij software op maat is duur en onhandig

Realiteit: de ontwikkelaar kan direct benaderd worden, waardoor software op maat vaak goedkoper en efficiënter is.

Als u een bestaand product koopt in plaats van software op maat, betaalt u in veel gevallen voor support voordat u hulp krijgt bij de installatie, integratie en configuratie van het pakket. U bent één van de klanten die in de rij staan voor hulp. En wanneer u aan de beurt bent, blijkt u in contact met een helpdeskmedewerker.

Wanneer u door Ambrero software laat ontwikkelen, praat u voor technische zaken direct met de programmeur. Installatie, integratie en configuratie van de maatwerk software maakt standaard deel uit van het ontwikkeltraject.

Misverstand 5: Ontwikkeltrajecten voor software op maat brengen risico's met zich mee

Realiteit: dat klopt, daarom moet u uitsluitend in zee gaan met een betrouwbare ontwikkelaar om deze risico's zoveel mogelijk uit te sluiten.

Het ontwikkelteam van Ambrero biedt de expertise om risico's bij het ontwikkelen van maatwerk software vroegtijdig in te schatten. Onze kennis van diverse technieken en platformen is groot. Niet voor niets heeft Ambrero waar het gaat om software op maat een track-record van 100%!

Wij ontwikkelden onder meer software op maat voor Ziggo, software op maat voor GATSO en software op maat voor K-Swiss.

Wilt u meer weten over software op maat? Neem dan contact met ons op.

Direct aan de slag?
Of wil je meer over ons weten?

Bel nu met Bart Matthaei, mede-eigenaar van Ambrero. Komt het nu niet uit? Laat dan gewoon je bericht achter.

Bart Matthaei

Directie & sales

Email

.. of laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

U bent iets vergeten in het formulier. Vul de gemarkeerde velden aan.

Bericht verzonden

Bedankt voor je bericht. We nemen contact met je op op de door jou aangegeven wijze.