Menu
088-Ambrero (088-2627376)

Webapplicaties in PHP

PHP (PHP Hypertext Preprocessor) is een open-source scripttaal waarmee dynamische websites ontwikkeld kunnen worden. Ambrero kiest bij webprojecten vaak voor PHP vanwege de uitgebreide functionaliteit en omdat er snel in kan worden ontwikkeld. In tegenstelling tot andere servertalen hoeft PHP niet gecompileerd te worden. Dat maakt het doen van aanpassingen snel en laagdrempelig. Verder is er brede ondersteuning voor PHP beschikbaar.

Ambrero blog?

Wij delen de laatste ontwikkelingen en nieuwe bevindingen elke week op ons blog.

Contact opnemen?

Hoe werkt het?

PHP draait aan de serverkant en draagt zorg voor de logica achter websites. Bij het oproepen van een PHP-document op de server wordt (op de server) eerst de in het document opgenomen PHP-code uitgevoerd. Dit gebeurt door de PHP-parser (de PHP-engine). Het resultaat (meestal HTML) wordt door de webserver naar de browser gestuurd. Tegenwoordig ondersteunt PHP Object Oriented Programming (OOP).

Uitbreidbaarheid

Ontwikkelaars hebben voor PHP vele extra's geschreven die vaak gratis te gebruiken zijn. Met deze extra's kan gemakkelijk functionaliteit toegevoegd worden. Zaken als Excel-exports, rapportages in Word, en het genereren van PDF-documenten behoren tot de mogelijkheden. Integratie van een webapplicatie zoals een maatwerk administratiesysteem binnen uw bedrijfsvoering zijn daardoor eenvoudig te bewerkstelligen. Tevens is het mogelijk om via bijvoorbeeld een SOAP-koppeling data uit te wisselen met desktop-applicatie.

PHP ontwikkeling bij Ambrero

Ambrero Software is specialist in webapplicaties op basis van PHP. Onze online software wordt gebouwd op basis van solide MVC-frameworks als CakePHP of CodeIgniter. Deze frameworks zijn zogenoemde Rapid Development Frameworks: ze bieden een applicatielaag op basis waarvan veilig en doeltreffend geprogrammeerd kan worden. Dergelijke frameworks bieden een aantal functionaliteiten (zoals databasetransacties en sessiebeheer) die al in een deel van de basisontwikkeling voorzien. Dat stelt ons in staat om op een snelle, structurele manier webapplicaties te ontwikkelen. Bovendien zijn deze frameworks Open Source. U betaalt er dus niks extra voor! Ambrero gebruikt PHP voor onder andere administratie- en informatiesoftware, planningsoftware, en e-commerce toepassingen.

Vraag het ons

Stel hier je vraag over software ontwikkeling direct aan een van onze specialisten.