Rodeo Software: vernieuwende projectadministratietool

RODEO: een SaaS-oplossing voor de creatieve sector

Creatief boekhouden is niet echt een opdracht die je vaak zult krijgen. En al helemaal niet van een accountantskantoor. Toch was dat in essentie de opdracht die we in 2015 van Kop of Munt kregen. Maak een product voor projectadministratie, maar dan wel één voor de creatieve markt.

Projectadministratie gemakkelijk

Kop of Munt is financiële dienstverlener voor de creatieve sector van Nederland. In die sector is projectadministratie een heikel punt. Creatievelingen zijn vaak wars van cijfers en willen liever creëren dan administreren. Het kan voor hen best weleens een uitdaging zijn om zicht te houden op het projectbudget. De papierwinkel kan behoorlijk oplopen, zeker wanneer werk wordt uitbesteed aan fotografen, typografen en andere specialisten.

Visueel aantrekkelijk

Dus hoe zorg je er nu voor dat die creatievelingen hun in- en verkoopcijfers goed aanleveren? Het idee voor Rodeo was geboren. Met de lancering van een nieuwe projectadministratie tool wilde Kop of Munt deze kloof tussen creatie en boekhouding dichten.

Ambrero werd ingehuurd om het platform te ontwikkelen als SaaS-oplossing. De grootste uitdaging was om een systeem op de markt te zetten dat zich in werking én vormgeving onderscheidt van andere tools. Creatievelingen zijn over het algemeen visueel ingesteld, dus de nadruk lag op presentatie. Daarnaast was een laagdrempelige invoer van financiële gegevens een belangrijk punt. En aangezien tijdregistratie bij bijna alle dienstverleners een heet hangijzer is, hebben we daar een unieke draai aangegeven.

Ook een SaaS oplossing?

Pieter Vos
"Eindelijk een project administratie tool, die net zo lekker werkt als het eruit ziet.”
Pieter Vos, Managing Director bij Rodeo


Snel feedback van gebruikers dankzij een MVP

Het ontwikkelen van een goed product vereist de nodige ruimte om te kunnen experimenteren met verschillende oplossingen. Daarom hebben we in eerste instantie een MVP (Minimal Viable Product) ontwikkeld met de meest fundamentele functionaliteit. Deze MVP is door een geselecteerde groep gebruikers getest. Hun feedback is vervolgens in de doorontwikkeling meegenomen, waarbij sommige onderdelen van de applicatie flink zijn aangepast. Dankzij de Agile aanpak kon het ontwikkelteam en Kop of Munt goed omgaan met alle onzekerheden die komen kijken bij het ontwikkelen van een nieuw product. We zijn ontzettend trots op het resultaat!

Ambrero Software

Rodeo vereiste een vernieuwende aanpak

Ondanks de soms complexe materie zijn de schermen clean en overzichtelijk gebleven. Door de focus op beweging en interactie te leggen, creëerden we een product met een eigen identiteit. Het eindresultaat is een SaaS-platform dat is afgestemd op het creatieproces zoals je dat bij veel creatieve bedrijven ziet. De tool ondersteunt alle kernactiviteiten van goede projectadministratie: offertes maken, inkooporders uitgeven, kosten- en urenregistratie, facturen en voortgangsrapportage. Dit alles op een speelse en toegankelijke manier!

Factsheet

Looptijd ontwikkeling6 maanden
TechniekJava, Play! 2.0 Framework, HTML 5, CSS 3 / LESS
Aantal ontwikkelaars6
Aantal beta-gebruikers400
Meer over de techniek