Software ontwikkeling door Ambrero

Bekeuringen online gemanaged

Soms krijg je als IT-bedrijf een vraag van een klant waarbij je direct weet: dit wordt een uitdaging! Dat was het geval toen GATSO – al jarenlang vaste klant van Ambrero en bekend van de flitspaal – ons benaderde met de opdracht om een systeem te ontwikkelen voor de verwerking van verkeersovertredingen.

De software is heel gebruiksvriendelijk en logisch, zowel aan de voor als achterkant.Timo Gatsonides, Directeur GATSO

Het proces

De applicatie moest voorzien in het hele proces van verkeersovertreding tot analyse, controle, bekeuring, betaling en de eventuele juridische afhandeling. Werkend vanuit de browser, vanaf elke plek en natuurlijk superveilig. Al snel was duidelijk dat het een systeem moest worden waarin een configureerbaar werkproces de kern vormde. Dat had zowel consequenties voor de user interface als voor de techniek. We startten een onderzoekstraject waarin we experimenteerden met beide aspecten van het project.

Meer over onze werkwijze

Stapsgewijze uitbreiding

Uit de functionele analyse bleek dat er in de afhandeling van overtredingen veel informatie relevant is:

  • foto’s
  • videobeelden
  • overtredingsgegevens
  • nummerbordherkenning
  • notities ter ondersteuning van het werkproces, etc.

Om al deze bronnen zo direct mogelijk beschikbaar te maken op zowel desktop als tablet, moesten we een flexibel raamwerk bouwen waarbinnen al die informatie kon worden gevat. Na diverse experimenten kwamen we tot de conclusie dat we met het Bootstrap front-end framework een technologie kozen waarmee we in korte tijd een response web-applicatie konden ontwikkelen die zowel voor desktop als mobiel gebruik geschikt is.

Techniek

Minstens zo belangrijk was de keuze voor de techniek aan serverzijde. We kozen voor een schaalbare Java-oplossing waarin de procesmanagment-suite Activiti het hart vormde: via deze suite konden we de stappen van verkeersovertreding naar afhandeling op een inzichtelijke, flexibele en krachtige manier centraal stellen. Voor de afhandeling van communicatie tussen de diverse processtappen, kozen we voor AMQP queue.

Het resultaat

Ambrero is trots op het resultaat: het systeem heeft al bewezen schaalbaar en flexibel te zijn. Bovendien kan 90% van de handelingen binnen 3 clicks worden bereikt. Inmiddels wordt het systeem op diverse plaatsen in de Verenigde Staten ingezet voor de afhandeling van verkeersovertredingen. Dagelijks worden vele overtredingen geanalyseerd en beoordeeld door verbalisanten, worden bekeuringen uitgeschreven en worden de bekeuringen online betaald.

Meer over software ontwikkeling

Factsheet

Periodevan 2012 tot vandaag
Aantal verwerkte overtredingen400.623
Huidige versie2.0.1
Gebruikte techniekenPlay! 2.0 Framework, Activiti, AMQP, HTML 5, CSS 3, jQuery
Meer over de techniek