Software ontwikkeling door Ambrero

Boingk: leren in je eigen tempo

Hoe kun je cursisten relaxed in hun eigen tempo laten leren? Met die gedachte kwam Boingk bij ons. Ze wilden een elektronische leeromgeving (ELO) waarmee lesgeven makkelijker wordt en leren leuker. Ambrero ontwikkelde een platform waarmee cursusaanbieders, docenten èn cursisten alle vrijheid hebben die ze nodig hebben.

Super eenvoudig e-cursussen ontwikkelen

De reacties van docenten en cursisten zijn enorm positief. Direct na oplevering van het platform kon Boingk de software bij haar eerste klant implementeren. De ontwikkelde software maakt het leven van de betrokken auteurs, docenten en cursisten dan ook een stuk eenvoudiger. Een online cursus vergt immers een heel proces van schrijven, samenstellen, plannen, uitvoeren en beoordelen van de resultaten. Het Boingk-platform biedt al deze functionaliteiten onder één dak.

Makkelijk voor cursusaanbieders

In de flexibele auteursomgeving kunnen auteurs online tekst, beeld en video’s plaatsen en oefeningen inrichten. Al deze content kan worden gedeeld zodat het eenvoudig (her)gebruikt kan worden voor het samenstellen van cursussen. Met dezelfde vragen en content kunnen dus verschillende cursussen worden gegeven.

De eerste gebruikers zijn zeer enthousiast over Boingk. Mark van Leeuwen - Boingk

Prettig voor cursisten

Uiteindelijk draait natuurlijk alles om de cursist. Die kan via het Boingk-platform zijn eigen leertraject kiezen. Hij bepaalt zelf de leersnelheid en het systeem begeleid hem daarbij. De software geeft voortdurend inzicht in de voortgang en toont onderdelen die extra aandacht nodig hebben. De docent kan dit eenvoudig monitoren en opdrachten nakijken.

De SCRUM methode maakte dit mogelijk

Al vanaf het eerste moment was duidelijk dat de gezamenlijke doelen van Boingk en Ambrero ambitieus waren, zowel in tijd, functionaliteit als in kwaliteit. Gebruik van de scrummethode heeft een enorm positieve invloed gehad op het tempo waarmee de complexe software is ontwikkeld. Alleen door korte sprints met een duidelijke focus waren we in staat grip te houden op het ontwikkelproces. Zodat Boingk op tijd de markt op kon met zijn nieuwe product.

Meer over onze werkwijze

Factsheet

Looptijd ontwikkeling6 maanden
Aantal stories gerealiseerd112 (82 storypoints)
TechniekJava, Play! 2.0 Framework, HTML 5, CSS 3, jQuery
Aantal ontwikkelaars5
Aantal regels code40.000
Bijzonderheden- 9 interactieve opdrachttypen
-iPad-vriendelijk (responsive layout)
-mogelijkheid tot SaaS-implementatie
Meer over de techniek