Software ontwikkeling door Ambrero

MKB-afval: slimme E-commerce

Hoe zorg je dat bedrijven supersnel en simpel van hun afval afkomen? Dat was het idee van GP Groot, een afvalverwerker actief in grote delen van Nederland. Het idee was even simpel als vernieuwend: MKB-afval.nl. Ambrero realiseerde de portal en ontwikkelde een administratiesysteem voor abonnement- en relatiebeheer.

Het concept: simpel en snel van je afval af!

In drie stappen van je afval af. Dat was het idee. Met een bestelproces dat supersimpel en snel is, zowel voor de mensen bij GP Groot als voor hun klanten. Alles moest online afgehandeld worden: kies je afval, kies het volume (of laat je daarin adviseren) en vul je bedrijfsgegevens in. Binnen een week kan je afval al voor de eerste keer worden opgehaald.

Ambrero betrok de gebruikers

Bij e-commerce moet in één keer alles goed zijn. Bij elke hapering in het bestelproces gaan immers klanten verloren. Voordat MKB-afval.nl werd gelanceerd, nodigde Ambrero daarom een groep MKB-ondernemers uit om alles te testen. Via dit onderzoek zijn alle kwetsbaarheden van het bestelproces blootgelegd. En opgelost. In de eerste maand leverde dat MKB-afval al zo’n 70 nieuwe klanten op, nog zonder dat de website was gepromoot.

Bezoek MKB-afval.nl
Rob Verduijn
Bij problemen dacht Ambrero mee en stelde zich soepel op om tot een oplossing te komen.Rob Verduin,
business manager MKB-afval

De uitdaging: applicatie voor de hele supply chain

De kracht van MKB-afval is dat advies, sales, abonnementmanagement, klantbeheer en aftersales naadloos in elkaar overlopen. Het totale systeem bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Webshop
  • Content management systeem
  • Een persoonlijke omgeving voor klanten: Mijn MKB-afval
  • Systeem voor CRM, beheer en facturatie


In het proces van bestelling tot inzameling moet een aantal stappen worden doorlopen. Zo moet de betaling binnen zijn, de container geleverd, en vervolgens kan het abonnement in werking treden. Klanten kunnen online hun abonnement beheren of extra ledigingen aanvragen via hun persoonlijke omgeving: Mijn MKB-afval. Accountmanagers kunnen het gehele proces eenvoudig via het administratiesysteem bewaken zodat zij meer tijd hebben voor wat zij het leukst vinden: klantcontact.

Factsheet

Looptijd ontwikkeling4 maanden
Gebruikte techniekenCakePHP, MySQL
VormgevingTeam de Haas (webshop) / Ambrero (administratiesysteem, CMS)
Aantal abonnementen 1e maand70
Aantal regels code15.000