Zoë Learning; digitaal leerplatform met maatwerk mogelijkheden

Standaard webapplicatie met maatwerk mogelijkheden

Met het ontwikkelen van Zoë Learning, een digitaal leerplatform voor professionals, hebben opleiders, cursisten, docenten, en auteurs toegang tot een laagdrempelige en zeer gebruikersvriendelijke online leeromgeving. De webapplicatie onderscheidt zich ook in flexibiliteit omdat één van de uitgangspunten is dat deze kan worden uitgebreid naar de wensen van de opleiders. Een standaard applicatie met maatwerk mogelijkheden dus!

Participatie; gezamenlijk investeren in e-learning platform

“In 2016 ben ik met Ambrero en een andere investeerder de samenwerking aangegaan om Zoë Learning in de markt te zetten”, vertelt Mark van Leeuwen, medeoprichter Zoë Learning. “Een gebruiksvriendelijke en toegankelijk digitaal leerplatform voor praktijkgerichte opleiders. Een online omgeving, altijd en overal toegankelijk, met voordelige een prijsstelling.”

“Onze insteek was om snel te komen tot een minimum viable product (MVP) om ons product op korte termijn, met een beperkt budget, op de markt te zetten. Met een korte time to market (marktintroductietijd) konden we klanten en omzet gaan genereren. Om vervolgens het product door te ontwikkelen op basis van de klantvraag. We geloven namelijk sterk in co-ontwikkelen met opleiders.”

“We geloven in co-ontwikkelen met opleiders.”
Mark van Leeuwen, medeoprichter Zoë Learning


Minimum viable product strategie om te komen tot de kern

“Op basis van onze bestaande kennis en ervaring in de onderwijsbranche zijn we aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een MVP”; aldus Bart Matthaei, mede-eigenaar Ambrero. “Hierbij hebben we een eenvoudige interface gebouwd voor de cursisten én auteurs. Vooral voor auteurs zijn veel leeromgevingen lastig grijpbaar. Terwijl de cursus bij hén begint. Met de ontwikkeling van het MVP hebben we daarom de auteur centraal gesteld. Deze strategie hebben we gekozen om tot de kern te komen.”

“Na de oplevering van het minimum viable product hebben we, op basis van de feedback en wensen van de klanten, deze SaaS oplossing doorontwikkeld. Eén van onze eerste klanten verzorgt opleidingen voor chauffeurs. Hieraan stelt het CBR diverse eisen en om hieraan te voldoen zijn opleiders onder andere verplicht op een bepaalde wijze te rapporteren. Hiervoor zijn we een specifieke functionaliteit, voor learning-analytics, gaan ontwikkelen zodat deze klant de code 95 opleidingen kon gaan verzorgen.”

“In anderhalve maand tijd stond er een leerplatform dat volledig aan de eisen van het CBR voldoet, aldus Mark. “Op dit moment verrijken we de webapplicatie met nieuwe features en functionaliteit, in samenwerking met onze klanten.”

SaaS; met het resultaat de markt veroveren

“We kregen regelmatig aanvragen voor software ontwikkeling gericht op e-learning”, aldus Bart. “Hierdoor zagen we kansen in de markt om een digitale leeromgeving te ontwikkelen. Met Zoë is er nu een robuuste SaaS oplossing waarin we de maatwerk wensen van klanten kunnen integreren.”

Het resultaat is een platform dat het volgende biedt:

  • Gebruiksvriendelijkheid voor de gebruiker en cursist
  • Een auteur kan eenvoudig en snel een cursus online zetten
  • Een toegankelijke prijsstelling, geen investering voor het gebruik
  • Maatwerk mogelijkheden voor opleiders

Ook een SaaS oplossing?

“We gingen zes maanden geleden de markt op met de eerste versie van Zoë Learning, aldus Mark. “Nu al zijn er ruim 48 opleiders die er gebruik van maken. Voor ons is dit een teken dat ons product aansluit bij de wensen van de onderwijsbranche en daar zijn we trots op! De eerste opbrengsten herinvesteren we in de doorontwikkeling van het minimum viable product. En inmiddels staat er een nieuwe release van de webapplicatie gepland.”

“Bij Ambrero staat user experience hoog in het vaandel. Ze stellen kritische vragen en geven hun mening, dat maakt ze een goede sparringpartner.”
Mark van Leeuwen, medeoprichter Zoë Learning


Leer meer over Zoë

Een succesvolle samenwerking in e-learning

“Vanuit een eerdere samenwerking kende ik Ambrero al”, vertelt Mark. “We hebben beide kennis en ervaring in e-learning en vertrouwen in elkaar. De toegevoegde waarde van Ambrero bij de ontwikkeling van Zoë Learning is het feit dat zij gebruikersvriendelijk in een hoog vaandel hebben staan. De mensen daar denken goed mee en zijn niet bang om hun eigen mening te geven en kritische vragen te stellen.”

Factsheet

Looptijd ontwikkeling4 maanden
TechniekPlay! Framework, PostgreSQL, Bootstrap, Javascript
Aantal ontwikkelaars3
Aantal actieve opleiders48
Meer over de techniek