Menu
088-Ambrero (088-2627376)
Xafax en Ambrero; technisch partnerschap in software

Xafax en Ambrero; technisch partnerschap in software

Al ruim 30 jaar ontwikkelt en levert Xafax betaalsystemen en ICT oplossingen gericht op micro betalingen. Dankzij Xafax kan er in het onderwijs, de zorg en bij grote bedrijven zonder contant geld betaald kan worden voor catering, het printen van documenten en bij de koffie- en snoepautomaten. In die periode is de betaalmarkt flink veranderd. En met de opkomst van de mobiele telefoon was het tijd voor innovatie en een nieuwe strategie. In samenwerking met ons!

Van pasjes naar contactloos betalen

De klanten van Xafax hebben losse betaalsystemen in huis. Om hier gebruik van te maken geven zij pasjes uit waarmee de gebruikers kleine uitgaven kunnen doen. In de tijd van smartphones, die iedereen vrijwel altijd en overal bij zich heeft, kan dat makkelijker.

Het antwoord van Xafax is de ontwikkeling van een applicatie die micro betalingen mogelijk maakt met een smartphone. Eén app die op verschillende locaties kan worden gebruikt. Zodat de gebruiker alleen maar hoeft in te loggen op de locatie en kan betalen. Wat ook handig is; de app gebruikers kunnen in één overzicht het saldo en de betaalhistorie zien. Kortom; de Xafax app biedt een zeer laagdrempelige en gebruiksvriendelijke manier van contactloos betalen.

“Ambrero brengt een enorme dosis kennis en ervaring mee op het gebied van software ontwikkeling. Daarnaast denken ze mee op strategisch niveau door de techniek te verbinden aan de business.”
Ewout Vet, algemeen directeur bij Xafax Nederland


Samenwerking op technisch en strategisch niveau

Xafax vroeg ons om te helpen met de realisatie van deze app en een brug te slaan tussen de eindgebruiker, het product en het interne ontwikkelteam van Xafax. Een ontzettend leuke klus!

Vervolgens hebben we met Xafax meegedacht over de architectuur van het platform en diverse technieken (NFC, Bluetooth) getest om mobiele betalingen mogelijk te maken met de bestaande hardware van Xafax. Uiteindelijk hebben we een Android en iOS app ontwikkeld die communiceert met een centrale betaal-API. Deze API is gekoppeld met de verschillende betaallocaties van Xafax, waardoor gebruikers eenvoudig met hun mobieltje kunnen betalen.

“De ontwikkelaars van Ambrero zijn een aanvulling op ons ontwikkelteam”, aldus Ewout Vet, algemeen directeur bij Xafax Nederland. “Ze brengen een enorme dosis kennis en ervaring mee op het gebied van software ontwikkeling. En minstens zo belangrijk, ze denken mee op strategisch niveau. Zo hebben ze o.a. advies gegeven over het positioneren van het product in de markt.”

Voordelen van een technisch software partner

“Wat ons goed heeft geholpen is de focus die Bart Matthaei, scrummaster en mede-eigenaar van Ambrero, heeft aangebracht in dit project”, vertelt Ewout. “Hij fungeerde als trechter door onze visie te vertalen naar wat is hiervoor nodig. Heel pragmatisch en concreet.”

Daarnaast leveren we ook gewoon handen aan het toetsenbord. Xafax ontwikkelt het deel van de applicatie waar zij veel ervaring mee hebben en wij regelen de API. Dat geeft hen een duidelijke richting en doelstelling.

“Met de directe samenwerking tussen de software developers van Ambrero en ons interne ontwikkelteam hebben we vaart kunnen maken en is onze wendbaarheid vergroot”, vertelt Ewout.

Een greep uit wat onze technisch partnerschap Xafax oplevert:

  • Up-to-date technische kennis
  • Sparringpartner op strategisch -en technisch vlak
  • Nieuwe inzichten en ideeën
  • Verbinding maken tussen techniek en de markt
  • Toegevoegde waarde van de applicatie bepalen

Alles over technisch partnerschap

Een goede match is een must voor samenwerking

“We hebben vanaf de eerste kennismaking, al begin 2014, met Ambrero een goede match, aldus Ewout. Door hun no-nonsens aanpak en brede kennis waren we snel overtuigd van de toegevoegde waarde van deze samenwerking. Ja, die jongens kunnen wel wat!”

Factsheet

Samenwerking sinds2014
TechniekSpring framework, Java, Single page application, HTML5, CSS3 en Javascript
Techniek APISpring Framework, JAVA, REST, SOAP, NFC en BLE
Aantal ontwikkelaars3
Meer over de techniek

Enkele klanten

Ziggo logo GATSO logo Mylaps logo KPN logo