Software ontwikkeling door Ambrero

Ziggo Helpdesk Applicatie

Voor Ziggo ontwikkelde Ambrero een helpdesk-applicatie die een scala van informatiebronnen gebruikt om snel fouten op te sporen.

Ziggo had drie verschillende systemen om klantinformatie boven water te krijgen. Nu zie ik in één oogopslag wat er bij de klant aan de hand is.José Knijn, Knowledge Analyst bij Ziggo

Veel informatie

Voor een klant is het vanzelfsprekend dat een internet- of telefoonverbinding gewoon werkt. In realiteit is dit afhankelijk van veel verschillende applicaties binnen Ziggo die allemaal van de juiste gegevens moeten worden voorzien. Voor een helpdesk-medewerker is het niet te doen om deze applicaties handmatig te controleren. Hiervoor is RTCIS, het 'Real-Time Customer Information System' ontwikkeld. Compleet op maat, toegespitst op de verschillende bestaande (en nieuwe) applicaties binnen Ziggo.

Snel overzicht

Zodra de medewerker een klant aan de telefoon krijgt start hij een diagnose in RTCIS op basis van de klantgegevens. RTCIS vraagt diverse applicaties en apparatuur uit, zoals het modem van de klant. Vervolgens controleert RTCIS deze informatie tussen de verschillende applicaties en geeft hier een oordeel over. Binnen 10 seconden krijgt de medewerker een grafische weergave van de klant-situatie te zien, met daarin aangegeven waar potentiele problemen zich bevinden.

Constante verandering

Het applicatie-landschap binnen Ziggo is constant aan verandering onderhevig. Ieder jaar worden er nieuwe producten en diensten gelanceerd, waar RTCIS op moeten kunnen inspelen. Daarom implementeren we regelmatig nieuwe functionaliteiten en bieden we support op de applicatie. We werken hierbij nauwgezet samen met de beheer-afdeling van Ziggo.

Factsheet

Periodevan 2008 tot vandaag
Aantal gestelde diagnoses44.615.213
Gebruikte techniekenJava, JAX-WS, Maven, SOAP
Meer over de techniek