Wij adviseren je vanuit de praktijk

Consultancy & training

Software ontwikkelen is onze dagelijks werk. En daar komt veel meer bij kijken dan programmeren alleen. Onze kennis en ervaring is gevormd door jarenlange intensieve samenwerking met organisaties van 3 tot 3.000 medewerkers. Het strekt zich uit van het beter laten samenwerken van teams tot het uitdenken van de complete architectuur van Enterprise software.

Adviezen op basis van praktijkervaring

We helpen je graag met alle vraagstukken die je kunt hebben bij de totstandkoming van nieuwe software:

Met Agile en Scrum projecten vlot te trekken

Als het ontwikkelen je te lang duurt. Of als er vaak problemen optreden. Dan kan het geen kwaad om een frisse blik van buiten in te schakelen. We trekken graag de boel voor je vlot. Door onze jarenlange ervaring met agile werken kunnen we de scrummethode goed overbrengen op uw eigen ontwikkelaars. We leren hen wat scrum echt is en we brengen hen vaardigheden bij om beter agile te werken.

Meer over samenwerken in een agile ontwikkelteam

Uitdenken van de architectuur

Een van de vraagstukken waar we graag onze tanden in zetten is de architectuur van jouw Enterprise software. Van organisch gegroeide ‘spaghetti’ maken we overzichtelijke blauwdruk waarmee informatiestromen, bedrijfsprocessen, onderhoud van de software en opschaling eenvoudiger worden. Daarnaast zijn wij uitstekend op de hoogte van Open Source software. Als gecertificeerde technici analyseren en testen wij voortdurend de laatste ontwikkelingen. Al deze kennis delen we graag met jou zodat je afgewogen beslissingen kunt nemen over welke technieken het beste passen bij uw plannen.

“Een permanente focus op de mens die de software gebruikt.”

Advies over functionaliteit

Dagelijks ontwikkelen wij nieuwe software en koppelen wij verschillende softwaresystemen aan elkaar. We kunnen je daardoor met gedegen kennis adviseren over het hele voortraject. Voordat de software ontwikkeld gaat worden kunnen we bijvoorbeeld voor je uitzoeken of maatwerk wel noodzakelijk is. Of wat de risico’s zijn van het zelf ontwikkelen. Wat de juiste prioritering is van de te ontwikkelen functionaliteiten. Welke koppelingen met bestaande systemen nodig zijn. Of de nieuwe software past binnen de bestaande architectuur.

Advies over usability

Door onze permanente focus op de mens die de software moet gebruiken, hebben we veel ervaring opgedaan met usability van software. We kunnen voor je testen of de software daadwerkelijk voldoet aan de behoefte van een arts, een helpdeskmedewerker of de administratieafdeling. Zorgt de software wel voor de beoogde efficiëntie in het werkproces? We leggen snel de quick wins bloot en verkennen graag samen met de gebruikers de mogelijkheden voor duurzame oplossingen.