Kennisbank

Drupal: een flexibel CMS

Drupal is een Content Management System. Voor veel websites is het de perfecte basis waarmee de inhoud van de website beheerd kan worden. De flexibele opzet van Drupal maakt dit CMS zowel geschikt voor kleinschalige websites als voor veel grootschaligere webplatformen. U zult verbaasd zijn over de mogelijkheden!

Drupal is niet alleen geschikt voor standaard websites. Door de modulariteit van het systeem is Drupal uitermate geschikt voor specifiekere inhoud, zoals vragenlijsten, een weblog, video-website, of community. Ambrero heeft veel ervaring in het ontwikkelen van modules die naadloos in Drupal geïntegreerd worden. We kiezen Drupal voor veel van onze websites vanwege de flexibiliteit en de goede uitbreidbaarheid. Ook de website van Ambrero zelf op basis van Drupal gebouwd.

Schaalbaar en gebruiksvriendelijk

De grote kracht van Drupal is dat het systeem zowel heel kleinschalig gehouden kan worden, als zeer uitgebreid kan worden gemaakt. Sommige CMS'en bieden de gebruiker allerlei opties die hij niet nodig heeft, zoals publicatieopties en permissies. Veel gebruikers hebben deze opties echter helemaal niet nodig, dus dan maken deze opties het systeem onnodig complex. Drupal laat zich volledig aanpassen aan het doel waarvoor het systeem wordt gebruikt. Of het nou een simpele website betreft of een uitgebreid publicatieplatform.

Schaalbaarheid en configureerbaarheid

Drupal is in hoge mate configureerbaar en schaalbaar en is daardoor in te passen in zowel kleinere informatieve websites als in grote corporate sites als in kleine sites die moeten kunnen doorgroeien. Het kan dienst doen as praktisch CMS, als weblog, forum, catalogus en community platform, terwijl het zich door uitgebreide permissie- en workflow eigenschappen uitstekend leent als intranet platform.

Drupal welkomsscherm

Taxonomie

Taxonomie is een principe waarmee informatie georganiseerd kan worden. In tegenstelling tot een boek met hoofdstukken is een website dynamisch gestructureerd: de gebruiker behoeft de website niet van voor naar achter door te lezen, maar kan vanaf een pagina verschillende andere pagina's bezoeken. De informatie is hiermee niet meer hiërarchisch gestructureerd.

Drupal is bekend om zijn taxonomie-module. Met deze module kan informatie op flexibele wijze gerubriceerd worden. Door zogenoemde 'tags' aan pagina's te hangen wordt de informatie automatisch georganiseerd!

Open Source

Drupal is een open source Content Management System, uitgebracht onder de GNU General Public License (GPL). Iedereen kan vrij gebruik maken van het systeem en dat maakt Drupal tot één van de meest gebruikte content management systemen. Alleen al in de eerste helft van 2008 werd Drupal meer dan een miljoen keer gedownload! Drupal heeft dus een enorm grote gebruikers-community. Hierdoor zijn er veel standaardmodules te vinden voor specifieke functionaliteiten. Grote kans dus dat er voor uw website standaard-modules te vinden zijn die de ontwikkelingskosten van de website kunnen reduceren.

Direct aan de slag?
Of wil je meer over ons weten?

Bel nu met Bart Matthaei, mede-oprichter van Ambrero. Komt het nu niet uit? Laat dan gewoon je bericht achter.

Bart Matthaei

Directie & sales

Email

.. of laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Je bent iets vergeten in te vullen.

Bericht verzonden

Bedankt voor je bericht. Je hoort snel van ons!