Kennisbank

Microsoft .NET

Microsoft .NET is een software framework voor Windows. Ten grondslag van het framework ligt een bibliotheek met componenten die kunnen worden ingezet bij de ontwikkeling van applicaties.

Deze componenten voorzien in een groot aantal basisfunctionaliteiten zoals data-toegang, bestandsverwerking, XML-manipulatie, en interface-items zoals panelen, knoppen, en formulieren. Deze basiscomponenten maken de ontwikkeling sneller dan bij zogenoemde low-level programmeertalen als C. Het .NET framework is daarom bij uitstek geschikt om snel en effectief Windows applicaties te ontwikkelen.

Verschillende talen

.NET is krachtig om verschillende redenen. één van die redenen is de inzetbaarheid van verschillende programmeertalen binnen hetzelfde framework: met .NET is het mogelijk om binnen dezelfde applicatie meerdere technieken te gebruiken. Ambrero Software werkt onder andere met:

  • C#/.NET: object-georiënteerde programmeertaal uit de koker van Microsoft. C# is in hoge mate beïnvloed door Java.
  • Visual Basic/.NET (VB.NET): doorontwikkeling van Visual Basic.

Het .NET framework wordt nog steeds doorontwikkeld door Microsoft. Elk jaar worden er updates gedaan die de veiligheid en stabiliteit verhogen, en functionaliteiten toevoegen. Dat maakt .NET één van de meest moderne ontwikkelplatformen ter wereld.

Andere voordelen

Software applicaties in .NET zijn eenvoudig te installeren. Alle software die benodigd is om .NET-applicaties te draaien wordt meegeleverd met de Windows updates. Er hoeft dus geen externe software te worden geïnstalleerd voordat uw programma kan worden geopend.

Daarnaast zijn updates goed geregeld binnen het .NET framework. Door uw applicatie te voorzien van een update-mechanisme kunnen software-updates eenvoudig worden gedistribueerd via bijvoorbeeld het internet. Zo blijven de gebruikers altijd up-to-date.

Direct aan de slag?
Of wil je meer over ons weten?

Bel nu met Bart Matthaei, mede-oprichter van Ambrero. Komt het nu niet uit? Laat dan gewoon je bericht achter.

Bart Matthaei

Directie & sales

Email

.. of laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Je bent iets vergeten in te vullen.

Bericht verzonden

Bedankt voor je bericht. Je hoort snel van ons!