Kennisbank

Over Java en Java-EE

Java is een objectgeoriënteerde programmeertaal. Java kenmerkt zich door zijn platformonafhankelijkheid. Simpel gezegd betekent dit dat Java werkt onder alle grote besturingssystemen zoals Windows, Mac OS X, en Linux. Ook is Java geschikt voor embedded systems en mobiele toepassingen. De taal wordt gebruikt voor zowel internetapplicaties als stand-alone applicaties.

Java wordt vaak ingezet voor de zwaardere internetapplicaties die meer rekenkracht vergen dan minder complexe websites. Wanneer de server continue processen moet uitvoeren dan is een Java-applicatie vaak stabieler en sneller dan wanneer de applicatie bijvoorbeeld in PHP geschreven is. Voorbeelden van applicaties waarin Java goed gebruikt zou kunnen worden zijn:

  • Beeldverwerking
  • Zwaardere webservices
  • Verwerking van grote volumes data

Java EE

Ambrero werkt met het Java ontwikkelplatform Java EE. Java EE staat voor Java Enterprise Edition. Deze platformonafhankelijke oplossing biedt een reeks aan herbruikbare componenten en ondersteuning voor webservices. De meeste webapplicaties die we in Java bouwen maken gebruik van JSP's (Java Server Pages) om data vanaf de server naar de browser te sturen. Voor zwaardere applicaties maken we gebruik van JavaBeans (EJB's). Door de verschillende onderdelen van een applicatie goed te scheiden kunnen wij een robuuste en schaalbare oplossing opleveren.

Nadelen van Java

Ondanks dat Java EE in veel situaties een perfecte oplossing is, heeft het gebruik van Java ook enkele nadelen. Het opzetten en beheren van een Java EE applicatie is veel complexer dan bij platformen als PHP. Het beheer en de ontwikkeling van een Java-oplossing is daardoor soms kostbaarder dan wanneer er voor een eenvoudigere oplossing wordt gekozen. Per project bekijken we of deze nadelen opwegen tegen de voordelen van het gebruik van Java.

Certificering

Sun partnerAmbrero is partner van Sun. Voor het ontwikkelen en het implementeren van onze op het Java-gebaseerde gebruiken we vaak JBoss, Hibernate, en MySQL.

Direct aan de slag?
Of wil je meer over ons weten?

Bel nu met Bart Matthaei, mede-oprichter van Ambrero. Komt het nu niet uit? Laat dan gewoon je bericht achter.

Bart Matthaei

Directie & sales

Email

.. of laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Je bent iets vergeten in te vullen.

Bericht verzonden

Bedankt voor je bericht. Je hoort snel van ons!