Kennisbank

Softwareontwikkeling in het buitenland

Over het outsourcen van softwareontwikkeling naar het buitenland wordt nog wel eens te licht gedacht. Als u overweegt te kiezen voor softwareontwikkeling in het buitenland, is het raadzaam de voor - en nadelen goed tegen elkaar af te wegen.

Softwareontwikkeling en projectmanagement

Allereerst moet u rekening houden met de taalbarrière. Technische knowhow en kennis van de Engelse taal gaan bij softwareontwikkeling in landen als India en China nog lang niet hand in hand. Het is zeer belangrijk om uw project tot in het kleinste detail te specificeren. Dat kost extra tijd. Als u kiest voor softwareontwikkeling over de grens, moet duidelijk zijn wie de manager van uw project is, of hij de Engelse taal vloeiend spreekt en wanneer deze persoon (telefonisch) bereikbaar is. Het is raadzaam de naam van deze contactpersoon in de overeenkomst op te laten nemen.

Softwareontwikkeling is meer dan techniek alleen

Niet alle taken die bij softwareontwikkeling komen kijken, kunnen bij ontwikkelaars in het buitenland worden neergelegd. Bij het grafisch ontwerpen en schrijven van teksten kan de taalbarrière de kop opsteken. Evenals bij het testen en ontwikkelen van complexere onderdelen van een applicatie. Softwareontwikkeling gaat nu eenmaal over meer dan over techniek alleen.

Gedeeltelijke softwareontwikkeling

Gedeeltelijke softwareontwikkeling in het buitenland kan financieel voordelig zijn. Zo is het outsourcen van softwareontwikkeling bijvoorbeeld uitermate geschikt voor grote onderdelen van een applicatie waar veel repetitief werk in zit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opmaken van content pagina's of het ontwikkelen van rapportages. Overweegt u (delen van) uw softwareontwikkeling in het buitenland onder te brengen? Dan helpen wij u graag de juiste keuze te maken. Wij brengen de onderdelen van een applicatie die hiervoor geschikt zijn voor u in kaart.

Ook kunnen we u in contact brengen met technische professionals op het gebied van software ontwikkeling in het buitenland. Neem contact met ons op en wij adviseren u graag.

Bekijk wat wij voor u nog meer kunnen betekenen op het gebied van webapplicaties en maatwerksoftware.

Direct aan de slag?
Of wil je meer over ons weten?

Bel nu met Bart Matthaei, mede-oprichter van Ambrero. Komt het nu niet uit? Laat dan gewoon je bericht achter.

Bart Matthaei

Directie & sales

Email

.. of laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Je bent iets vergeten in te vullen.

Bericht verzonden

Bedankt voor je bericht. Je hoort snel van ons!