Kennisbank

De eigenschappen van een web applicatie

Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Maar wat is een web applicatie nu precies? En wat maakt een web applicatie anders dan ‘gewone’ software?

Altijd up to date met een web applicatie

Een web applicatie is een programma dat online op een webserver draait en door de gebruiker te bedienen is via de webbrowser. Een enorm voordeel van een web applicatie is dat er geen software op de desktop geïnstalleerd hoeft te worden. De gebruiker beschikt altijd over de nieuwste versie van de web applicatie. Daardoor hoeven er ook nooit updates van de web applicatie gedownload te worden. Een ander groot voordeel is dat de gebruiker van de web applicatie overal ter wereld (samen) kan werken. Thuiswerken is met een web applicatie dan ook een stuk makkelijker.

Verhoogd gebruiksgemak

Omdat de ontwikkelomgevingen en programmeertalen zo ver gevorderd zijn, is de kloof tussen desktopsoftware en een web applicatie vrijwel geheel gedicht. De applicatie is platformonafhankelijk voor de gebruiker, of deze nou op een Windows, iOS of Linux omgeving werkt. De web applicatie draait op één beheerd systeem. Updates van de webapplicatie worden direct uitgevoerd door de leverancier van de maatwerksoftware.. Hierdoor zijn de onderhoudskosten van een webapplicatie een stuk goedkoper.

Een web applicatie is voordelig

Ook zijn de licentiekosten van de web applicatie flink lager, omdat slechts per gebruiker of bedrijf betaald hoeft te worden voor de web applicatie. Vooral wanneer elke desktop een aparte softwarelicentie moet hebben, scheelt dit behoorlijk in de kosten. Zeker als medewerkers ook thuis met de webapplicatie werken. Ambrero heeft ruime ervaring in het realiseren van een webapplicaties. Een webapplicatie behoort tot ons domein van uitstekende software op maat. Zo ontwikkelden wij o.a. een web applicatie voor Ziggo, een web applicatie voor GATSO en een web applicatie voor K-Swiss. Wilt u weten of een web applicatie voor u een passende oplossing kan zijn? Neem dan contact met ons op.

Bekijk wat wij voor u nog meer kunnen betekenen op het gebied van maatwerk software en software ontwikkeling.

Ook tijd en geld besparen met software?
Of wil je meer over ons weten?

Bel nu met Bart Matthaei, mede-oprichter van Ambrero. Komt het nu niet uit? Laat dan gewoon je bericht achter.

Bart Matthaei

Directie & sales

Email

.. of laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Je bent iets vergeten in te vullen.

Bericht verzonden

Bedankt voor je bericht. Je hoort snel van ons!