Kennisbank

Webapplicaties en de cloud

De cloud: je komt deze term steeds vaker tegen. Maar wat betekent de cloud voor uw webapplicaties? De meest voor de hand liggende oplossing voor het hosten van webapplicaties was voorheen een eigen webserver. Maar tegenwoordig zijn voor veel webapplicaties alternatieven beschikbaar in de "Cloud".

Virtuele infrastructuur voor webapplicaties (IaaS)

Vrijwel alle webapplicaties zijn geschikt voor hosting op een virtuele infrastructuur, waarbij de webapplicaties op virtuele servers draaien. Dit biedt een aantal voordelen, afhankelijk van het virtualisatieplatform. Zo staat het zogeheten VMware platform bijvoorbeeld bekend om zijn robuustheid en betrouwbaarheid. Maar daar staan wel extra kosten tegenover. De traditionele beheertaken die gemoeid zijn met het hosten van webapplicaties blijven echter onveranderd. Nog steeds is een systeembeheerder nodig voor de randsoftware van de webapplicaties, zoals een webserver en een database.

Applicatie platform (PaaS)

Voor wie hier geen behoefte aan heeft, kan een applicatie platform uitkomst bieden. Bij een applicatie platform draaien de webapplicaties op een schaalbare omgeving. Zowel de ontwikkelaars als de beheerders van de webapplicaties hoeven niet meer om te kijken naar de servers en randsoftware. Deze worden allemaal beheerd door het platform zelf. Het enige wat de ontwikkelaars van webapplicaties hoeven te doen is een platform kiezen dat bij de webapplicaties en bijbehorende dataopslag past. Het configureren van servers is niet meer nodig en het platform heeft ingebouwde mechanismes voor het (automatisch) opschalen van de capaciteit van de webapplicaties. Voorbeelden van dit soort platformen voor de hosting van webapplicaties zijn Google App Engine, Heroku en Amazon AWS.

Wat kan Ambrero voor u betekenen?

Wij hebben jarenlange ervaring met het ontwikkelen van webapplicaties op maat die geschikt zijn voor dedicated en virtuele servers. Als webapplicatie ontwikkelaar hebben we de laatste jaren steeds meer applicaties ontwikkeld die op een platform gehost kunnen worden. Webapplicaties zijn niet automatisch geschikt voor hosting op een PaaS platform. Om kosten te besparen is het belangrijk dat u in een vroeg stadium, dus wanneer u de webapplicaties kiest, rekening houdt met de verschillende mogelijkheden. Ambrero kan u hier uiteraard over adviseren! Eerder ontwikkelden wij webapplicaties voor Ziggo, webapplicaties voor Gatsometer en webapplicaties voor Malmberg. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Bekijk wat wij voor u nog meer kunnen betekenen op het gebied van maatwerksoftware en software ontwikkeling.

Ook tijd en geld besparen met software?
Of wil je meer over ons weten?

Bel nu met Bart Matthaei, mede-oprichter van Ambrero. Komt het nu niet uit? Laat dan gewoon je bericht achter.

Bart Matthaei

Directie & sales

Email

.. of laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Je bent iets vergeten in te vullen.

Bericht verzonden

Bedankt voor je bericht. Je hoort snel van ons!