Software ontwikkeling door Ambrero

Scoring software: tijdwaarneming van massa-evenementen

De Nike Women's Marathon, de marathon van Amsterdam, Boston… allemaal evenementen waarbij de tijdwaarneming wordt gedaan met apparatuur van MYLAPS. Ambrero ontwikkelde Scoring Software: een plugin waarmee tijdwaarnemers het verloop van de wedstrijd in de gaten kunnen houden.

Sensordata gevisualiseerd

Het BibTag Timing systeem van MYLAPS werkt met matten die op het parcours worden neergelegd. Atleten dragen een chip die bij het passeren van deze matten wordt geregistreerd. De Scoring Software die wij ontwikkelden brengt deze registraties live in beeld.

In Scoring Software worden de matten als tijdlijnen op een virtueel parcours geplaatst en worden de afstanden tussen de tijdlijnen opgegeven. Hierdoor kan onze software het verloop van de wedstrijden goed weergeven en een voorspelling doen over de einduitslag (!).

Valsspelers ontmaskerd

Scoring Software bevat een module waarmee tijdwaarnemers al tijdens de wedstrijd diagnoses kunnen doen. Eventuele configuratiefouten komen binnen deze module aan het licht. Zo kan het systeem diagnosticeren dat tijdlijnen niet goed functioneren of in de verkeerde volgorde zijn ingevoerd.

Maar ook verdachte metingen worden uitgelicht: het systeem rapporteert uitval en geeft een seintje wanneer een atleet een tijdlijn heeft overgeslagen (missende tijdwaarneming).

Met deze software kunnen onze klanten zelfs de winnaar voorspellen terwijl de deelnemers op verschillende tijden zijn gestart.
Guy Florack - MYLAPS

Uitslagen met een druk op de knop

Door Scoring Software hoeven atleten niet meer te wachten op uitslagen: al tijdens de wedstrijd kunnen uitslagenlijsten worden getoond! Uitslagenlijsten worden real-time bijgewerkt, dus een actueel overzicht is altijd voorhanden. Tijdwaarnemers kunnen van tevoren rapportages samenstellen, zoals een top 10 van elke wedstrijd, de beste senioren heren, etc. Dus de uitslagen zijn met een druk op de knop beschikbaar!