Software ontwikkeling SaaS oplossingen: innovatief ondernemen

SaaS oplossingen:
Innovatief ondernemen

Innovatief ondernemen

Je hebt een briljant idee waarmee je de markt wilt veroveren. En je zoekt een creatieve partner met ondernemerschap die je idee omzet in een inventieve SaaS oplossing. Bij Ambrero werk je samen met een professioneel ontwikkelteam met een startup-mentaliteit.

De ontwikkeling van Software as a Service kent de nodige valkuilen. Wij helpen je om de juiste strategische keuzes te nemen. Bovendien hebben we de benodigde kennis en ervaring voor een succesvolle lancering van je SaaS applicatie. Lees welke stappen we nemen om te komen tot cloud software die converteert!

Informatie aanvragen over SaaS ontwikkeling

SaaS oplossingen

  • De juiste strategie De juiste strategie
  • Korte time to market Korte time to market
  • Grip op de kosten Grip op de kosten

Het begint met de juiste strategie

Er komt veel kijken bij het succesvol op de markt brengen van een nieuw SaaS product: conceptvorming, marketing en copywriting zijn zomaar enkele activiteiten die naast de technische realisatie van SaaS oplossingen spelen. Je kunt dergelijke kostenposten vooraf makkelijk over het hoofd zien. Daarom adviseren we je bij aanvang van het project over de aanpak en helpen we je de kosten in kaart te brengen. Je kunt je geld immers maar één keer uitgeven.

Verdeling budget

SaaS ontwikkeling is keuzes maken. Om je idee te laten slagen is een goede strategie onmisbaar. Als sparringpartner adviseren we je in de essentiële keuzes die aan een succesvolle lancering voorafgaan.

Het is essentieel dat deze zaken op orde zijn voordat je de eerste versie van je SaaS dienst lanceert. Dat bespaart kostbare tijd en geld! Met de omzet uit de eerste gebruikers kun je uiteindelijk je product laten doorontwikkelen.

Op korte termijn de markt op met je cloud oplossing

Tijdens de ontwikkeling van concept naar software op maat adviseren we je over een aantal praktische zaken die op de korte termijn gaan spelen. Hierbij houden we te allen tijde rekening met je doelstelling voor de lange termijn. Laten we dit concreet maken voor je!

Op korte termijn met je cloud oplossing de markt op

Gebruikers binden met het Minimum Lovable Product

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk de markt op met je idee. Maar je wilt ook dat er een product staat met voldoende toegevoegde waarde. Daarom gaan we op zoek naar de kern van je SaaS applicatie: wat zijn de minimale benodigdheden waarmee je publiek écht van het product gaat houden? Het Minimum Lovable Product (MLP) noemen we dat. Via interviews en tests vinden we de essentie van je SaaS oplossing.

Van idee naar SaaS software die converteert

Van idee naar webapplicatie die converteert
Van idee naar webapplicatie die converteert

Binnen de ontwikkeling van het MLP gaat speciale aandacht uit naar conversie: klanten moeten zich natuurlijk niet alleen aanmelden, maar ook daadwerkelijk betalende gebruikers worden! Gebruiksvriendelijkheid is daarbij van groot belang. Via ons User Centered ontwerpproces komen we tot een gebruikerservaring die aansluit bij de verwachtingen van je doelgroep.

We zorgen voor een conversie-gerichte onboarding experience, ofwel de verwelkoming van de gebruiker. Deze reikt vanaf de aanmelding tot en met het eerste gebruik. Het is de fase waarbij hij kennismaakt met de SaaS oplossing, vervolgens geactiveerd wordt en wegwijs wordt gemaakt. Een cruciale fase voor de conversie van een proefgebruiker naar betalende gebruiker. Zo leggen we met je MLP de basis voor de toekomst.

Snel de markt op door Agile ontwikkeling

In tweewekelijkse sprints ontwikkelen we het MLP. Per sprint inventariseren, ontwerpen, ontwikkelen en testen we een vooraf gedefinieerde set aan functionaliteit. Zo zorgen we ervoor dat de tijd effectief wordt benut. Je houdt grip op het proces en de ontwikkelkosten doordat je per twee weken beslist over functionaliteit en prioritering van de werkzaamheden. Na elke sprint leveren we een gebruiksklare SaaS oplossing op.

Ja, ik wil snel de markt op

Zekerheid op de lange termijn

Na de lancering van je SaaS software gaan er andere zaken spelen. Ook hierin kunnen we je adviseren en ontzorgen. Geen probleem!

Voorbereid op explosieve groei

Het is vooraf moeilijk in te schatten hoe snel je SaaS platform groeit. Maar we garanderen dat je SaaS oplossing op de toekomst is voorbereid. Onze senior ontwikkelaars zorgen voor de blauwdruk van een slimme, schaalbare en veilige applicatie. De mediors vertalen dat technische plan in een werkend SaaS platform. Door slimme architectuur zijn we voorbereid op explosieve groei van gebruikers en weet je zeker dat je SaaS software toekomstbestendig is.

Product gelanceerd!

Hoe verder?

Stapsgewijs verder ontwikkelen
Stapsgewijs verder ontwikkelen
Hosting, monitoring & onderhoud
Hosting, monitoring & onderhoud

Kop of Munt heeft een SaaS oplossing laten maken door Ambrero

Voor Kop of Munt ontwikkelden we Rodeo, een projectadministratietool voor het beheren van offertes, planning, verkoop en tijdregistratie. De cloud oplossing is speciaal gericht op de creatieve markt, dus innovatief en visueel aantrekkelijk. Inmiddels is Rodeo ook in het buitenland actief en ontwikkelen we aanvullende functionaliteit op basis van de feedback van betalende gebruikers.

Meer over deze SaaS oplossing

Direct aan de slag?
Of wil je meer over ons weten?

Bel nu met Bart Matthaei, mede-oprichter van Ambrero. Komt het nu niet uit? Laat dan gewoon je bericht achter.

Bart Matthaei

Directie & sales

Email

.. of laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Je bent iets vergeten in te vullen.

Bericht verzonden

Bedankt voor je bericht. Je hoort snel van ons!