Menu
088-Ambrero (088-2627376)
Software ontwikkeling Samenwerken in een Agile ontwikkelteam

Samenwerken in een Agile ontwikkelteam

Samenwerken in een Agile ontwikkelteam

Bij Ambrero maak je deel uit van het Scrumteam. Want goede software ontstaat niet zomaar. Daar zijn verschillende zaken voor nodig: functionele analyse, creativiteit, logisch inzicht. En kennis van jouw organisatie. Daarom krijg jij als klant een actieve rol bij de ontwikkeling.

Samenwerken in een Agile ontwikkelteam

Ruimte voor voortschrijdend inzicht

Wij geloven dat je op voorhand niet alles in beton wilt gieten. Tijdens de ontwikkeling ontstaat vaak een nieuwe kijk op zaken. Als klant wil je dus ruimte hebben om te kunnen afwijken van het oorspronkelijke plan. Daarom bepaal jij wat prioriteit krijgt. Ook kun je een aantal van je eigen ontwikkelaars aan het team toevoegen.

  • Informatie delen en teamleden zijn belangrijker dan Processen en methoden
  • Werkende software is belangrijker dan Allesomvattende documentatie
  • Samenwerken met de klant is belangrijker dan Contract onderhandeling
  • Reageren op nieuwe inzichten is belangrijker dan het plan volgen

Voordelen van Agile Scrum

Mogelijkheid om bij te sturen tijdens de ontwikkeling
Korte ‘time to market’, want elke 2 weken een af product
Direct voortschrijdend inzicht
Snel feedback van de eindgebruiker
Veel controle op de planning

Jij bent in de lead

Je werkt samen met het ontwikkelteam toe naar het gemeenschappelijke doel: technisch hoogstaande en gebruiksvriendelijk software. Elke twee weken wordt er een werkend stuk software afgeleverd. Met deze tweewekelijkse Scrum-sprints stuur je vroegtijdig bij op nieuwe inzichten, doorlooptijd en budget. Je wordt begeleid door gecertificeerde Scrum Masters. Dus ook zonder ervaring met Agile ontwikkeling kan je volop meedraaien. Heb je minder tijd? Dan nemen wij ook graag de rol van product-owner op ons. Dan brengen we je tweewekelijks op de hoogte over de voortgang.

Software die doet wat het moet doen

De tweewekelijkse opleveringen hebben nog een ander voordeel: het geeft ons de mogelijkheid om regelmatig om tafel te zitten met de eindgebruiker. Vaak stellen we daarvoor een focusgroep samen: een groep van expertgebruikers met een mening over de te ontwikkelen software. Zo’n focusgroep levert bijvoorbeeld waardevolle inzichten op bij de evaluatie van het interactief concept. Zo komen we tot software dat oog heeft voor de mens.

Deze projecten kwamen tot stand via Scrum

Bekijk alle cases

Advies en begeleiding

De basisprincipes van Scrum zijn voor iedereen aan te leren. De implementatie ervan binnen je organisatie is een heel ander verhaal. Want hoe zorg je er nou voor dat het ontwikkelteam overtuigd raakt? Hoe zorg je ervoor dat het team gaat draaien als een geoliede machine? En hoe ga je om met de wisselwerking tussen functionaliteit, kwaliteit en de financiën? Allemaal kwesties waarin de praktijk lastiger blijkt te zijn dan de theorie.

Heb je behoefte aan een kick-start, of moet er een project worden vlot getrokken? Onze gecertificeerde Scrum Masters helpen graag een handje.

Advies en training

Wilt u nog meer weten?

Bel dan met Bart Matthaei, mede-eigenaar van Ambrero. Of stuur direct een e-mail zodat we in contact kunnen komen.

Bart Matthaei
Bart Matthaei
directie & sales
088-2627376

Enkele klanten

Ziggo logo GATSO logo Mylaps logo KPN logo